Perunamuusi

Perunamuusin abc: a)valitse jauhoinen perunalajike muusiin b)muussaa perunat sähkövatkaimella ÄLÄ missään nimessä käytä sauvasekoitinta tai tehosekoitinta! Jos sulla ei oo sähkövatkainta, voit muussata perunat siivilän läpi painelemalla! c) lisää muussatuihin perunoihin sopiva määrä voita, maitoa ja suolaa.

Perus perunamuusi resepti

Vaikeustaso 🥄🥄

2 kg jauhoista perunaa
Vettä
1tl suolaa

75 g voita
3 dl maitoa
1 tl suolaa

Kuori ja pilko isoimmat perunat pienemmiksi. Perunoiden olisi hyvä olla samankokoisia. Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Vettä tulisi olla sen verran, että perunat ovat juuri ja juuri upoksissa.

Valuta kypsistä perunoista neste pois. Muussa perunat. Voit käyttää perunasurvinta tai käsivatkainta. Lisää sula voi, ja sekoita. Lisää maito ja suola koko ajan vatkaten käsivatkaimella. Vatkaa huolellisesti ettei jää suolamöykkyjä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s